miercuri, 18 noiembrie 2009

Traian Băsescu acorda jumătate de milion de euro pentru cumpărarea voturilor moldovenilor















Guvernul român va pune la dispoziţia departamentului românilor de pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, 500 mii de euro, cu ajutorul cărora se intenţionează determinarea a 10 mii de moldoveni cu cetăţenie română să voteze în favoarea actualului Preşedinte român, Traian Băsescu, în alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie curent. Informaţia a fost făcută publică de portalul informaţional românesc Inpolitics.ro.

Potrivit sursei citate, şeful campaniei lui Traian Băsescu, Gheorghe Flutur, a avut, luni, “o întrevedere de taină“ cu secretarul de stat în ministerul de Externe, Eugen Tomac, responsabil de departamentul românilor de pretutindeni, miza fiind atragerea a cel puţin 10.000 de voturi ale moldovenilor cu cetăţenie română în favoarea lui Băsescu.

Astfel, în urma înţelegerilor, departamentului lui Tomac va obţine de la Guvern suma de 500.000 de euro, “care vor fi utilizaţi de acesta, prin dirijarea către anumite ONG-uri, în scopul coordonării perfecte a acţiunii ”voturi moldoveneşti pentru Băsescu”.

Eugen Tomac, a candidat în alegerile parlamentare din România făcând miză pe voturile românilor din afara ţării, însă a pierdut la redistribuire. Tomac a fost acuzat recent de partide româneşti că face campanie electorală pentru Traian Băsescu pe banii statului, mai ales prin deplasări externe în zone precum Moldova, Spania sau Italia, unde se scontează pe multe voturi pro-Băsescu. Ultima vizită a lui Eugen Tomac la Chişinău a avut loc la 9 noiembrie curent, agenda oficialului român incluzând şi o conferinţă de presă cu privire la organizarea alegerilor prezidenţiale române din 22 noiembrie curent.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Sursa pe care o invocati nu este credibila pentru ca face trimitere la Gheorghe Fluture, care este un cetatean al Romaniei care locuieste in judetul Ialomita si nu are nicio legatura cu seful de campanie al domnului Basescu.
Trecand peste acest mic detaliu va spun totusi ca aceste "stiri de campanie" au valoarea 0 daca nu sunt si probate cu documente, asa ca astept sa postati documente in sprijinul afirmatiilor facute.

D.T. spunea...

Dle Ionescu,

Am sa precizez si sursele:

http://www.inpolitics.ro/intilnire-de-grad-zero-in-modrogan-10000-de-voturi-moldovenesti-pentru-basescu-art49915.aspx

Ca am scris Fluture, e o chestiune de ordin strict de redactare. Am sa o corectez. Este vorba de GHEORGHE FLUTUR, tot cetatean al Romaniei si, intamplator, sef de campanie al domnului Traian Basescu.