joi, 5 noiembrie 2009

Strategia campaniei PDL – Basescu












1. Se va specula sustinerea manifesta a lui Ion Iliescu pentru Mircea Geoana. Se va specula ca Iliescu este in spatele lui Geoana si ca, in fapt, trage toate sforile.
2. Se va face referire la faptul ca Mircea Geoana este copil de general.
3. Geoana va fi atacat prin Iliescu, considerand ca acesta a pierdut mare parte din popularitate. Se mizeaza pe faptul ca haosul creat cu legea pensiilor a smuls o parte din electoratul batran si provincial, pe care se bazau Iliescu si PSD.
4. Se va exploata aniversarea a 20 de ani de la Revolutie, inclusiv prin publicitate indusa, comerciala (vezi multimea de afise ‘1989-2009 – degeaba’).
5. Din cauza faptului ca media autohtona este ostila, se va folosi presa straina si marea masa a jurnalistilor ce vor fi prezenti in Romania, datorita contextului – aniversare revolutie / alegeri prezidentiale / criza / pandemie. Se va cita ulterior din aceasta presa straina pe canalele controlate. (NB – Vor fi folosite inclusiv spatii platite din bugetul de publicitate externa al Ministerului Turismului).
6. Vor fi scoase pe piata si actualizate mai multe documente si declaratii care-l vor acuza pe Ion Iliescu de folosirea si ajutarea implicarii Moscovei in Revolutia Romana. Se va face din nou o conexiune directa intre Moscova si Iliescu.
7. Geoana va fi atacat si prin lovirea familiei Costea.
8. Se vor aduce in discutie greseli strategice comise de Geoana in parteneriatul general cu America, accentuand ca, la 11 septembrie 2001, Mircea Geoana era seful diplomatiei.
9. Pentru a minimaliza importanta informatiilor scurse catre PSD de la fosta UM 0215, serviciul secret al MI va fi prezentat ca o sluga credincioasa a lui Iliescu si a PSD. Se va reaminti ca a fost infiintat de catre Gelu Voican Voiculescu, din ordinul lui Iliescu si se va face referire la rolul pe care l-a avut in anii ‘90 (vezi Mineriade, caderea Guvernului Roman etc.).
10. Se va vorbi de regresul democratiei, provocat de mineriade si se va reitera afirmatia ca nimeni nu a fost condamnat pentru crimele si ilegalitatile savirsite in acea perioada. Toate acestea s-au intimplat pentru ca PSD a taraganat si musamalizat cercetarea si aspectele directe ale faptelor, pentru a mentine structura si personalul.
11. Va fi reactivat public Petre Roman.
12. Se va sparge unitatea de interes PSD. Dupa Mitrea, Ontanu, etc. se va trece la Adrian Nastase. Fratii Negoita, Rodica Nassar si alti intreprinzatori sunt deja presati economic.
13. Crin Antonescu va fi lovit prin scoaterea in evident a relatiilor cu Dinu Patriciu.
14. Se va reaminti ca PNL a fost creat de Caraman, la ordinul expres al lui Iliescu, pentru a exista o opozitie ideologica.
15. Se vor recontura legaturile PSD cu PNL si vor fi asociate ca entitati cu multe lucruri in comun.
16. Hidra mogulior este descrisa prin asocierea fiecaruia cu un interes nelegitim, zdrobit de Presedinte, Vintu-Posta, Voiculescu-Minele de sare, Patriciu-platforme. Loteria, alte obiective strategice si banoase pazite de Basescu.
17. Se lucreaza la dosarul Oprescu: afacerile cu arabii din 1990, magazinul din spital, depozitele din subsolul institutiei spitaliere. Foloase necuvenite, cazuri de malpraxis puse in spatele unor alti lucratori.
18. Se negociaza prin ambasadorul Romaniei la Damasc, Dan Sandovici, obtinerea unor declaratii de la Omar Hayssam, precum si inregistrarea cu Degeratu (NB – Hayssam a efectuat si detine inregistrarea bruta).

Sursa: Blogul lui Sorin Rosca Stanescu

Niciun comentariu: