luni, 2 martie 2009

"Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se shimbe nimic"

Problema candidatului la presedintie a “atatat” iar spiritele. Ma face sa ma repet pe blog cu subiectele despre care scriu. Crin Antonescu prezent in seara asta la Gabi Vranceanu-Firea exprimandu-si “talentele” de om necorupt, care nu s-a compromis cu aliante “nemorale”. La Sinteza Zilei, Oprescu. Intrebarea moderatorului: va dori Oprescu in structura sa intima sa fie prezidentiabil? Oprescu spune ca nu. Discutia s-a axat pe ceea ce inseamna administratia locala bucuresteana, despre piedicile puse “in treburile sale”. O mutare de sah (nu stiu daca si mat, e de vazut) pentru raportarea politicului asupra administratiei. Zice Oprescu “ca-l va sustine pe cel mai bun contracandidat al lui Basescu”.
Ziarele “s-au umflat” cu Nastase in cap (am mai spus o data despre asta. Si, bineinteles, Basescu. Intr-o logica democrat-liberala, in fata lui Basescu, toti ceilalti nu au nicio sansa. De ce? Din motive de “siguranta nationala”: subminarea principiilor democratice.
Daca Antonescu ar castiga, ne-am pricopsi iar cu o situatie de coabitare: presedinte liberal, Parlament cu liberali in minoritate, Guvern de alta culoare politica.
Daca Oprescu sau Nastase ar castiga, tot coabitare politica s-ar numi. Oare initiativa “stangii” din jurul lui Iliescu, acel “Club de la Bucuresti” despre care am auzit ca s-ar fi “brodat” ce rol va avea in raport cu viitoarea nominalizare din partea PSD-ului? Geoana nu spune nimic. Oricum faptul ca alegerile interne la nivelul PSD-ului s-au amanat, ridica ceva semne de intrebare. Adica “sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se shimbe nimic.”

PS: M-am saturat de subiectul “candidatului la prezidentiale”.

Niciun comentariu: