luni, 9 martie 2009

“Ei cu ei: Lucrurile importante au nevoie de timp!”

De cand s-au ales reprezentantii nostri in Parlament, ii tot urmaresc sa vad cu ce isi incununeaza mandatul. Zic ei ca spital regional probabil ca nu o sa mai avem. Nici macar nu ma mai intereseaza cine a inceput acest proiect. Ma intereseaza daca o sa mai avem sau nu. Aeroport? Nici asta nu stim sigur. Spunea doamna Mihaela Popa la ultima emisiune “Extemporal pentru democratie” ca trebuie sa avem rabdare ca ei, dragii de ei, sunt la inceput de mandate. Mai au timp. Avem nevoie de o resemnare mioritica. Ne caracterizeaza, in definitiv. Nu aud mare lucru despre activitatea uninominalilor ieseni. Dar de ce sa ma intereseze de cei care nu au candidat pe Iasi. Nici macar nu ma reprezinta. Oare o sa vad un astfel de discurs in viitor? Poate ca nu, ca, vezi doamne, sunt alesii neamului. Nu se poate.
Dar iata-l pe Oajdea. Are un proiect. Zice e pentru “infrumusetarea satului romanesc”. Sa apara firme care sa proiecteze case, sa intre in contact cu autoritatile locale satesti si sa le ofere “amaratilor” expertiza. Asa se vor pune bazele unor “PUZ-uri” satesti, vom avea clar evidenta strazilor, a numerelor caselor, vom rezolva problema titlurilor de proprietate. Bietul Ion e nevoit sa devina Moromete. Cu acte, doomnule, cu acte! Nu se mai poate ca la 1907. Dar cum de a ajuns Oajdea la proiecte legislative pentru “Poiana lui Iocan”? Vrea sa candideze la alegerile urmatoare in vreun colegiu la tara sau a primit ordin de exilare? Iasul “s-a rezolvat”. Populist sau nu chiar era simpatic atunci cand rupea asfalturile de prin Iasi.
Spinu “isi face si el treaba”. Face liste cu semnaturi ca sa nu se faca sediul nou. “Nu e pe lista prioritatilor”. Nu e. Are insa vreo relevanta activitatea sa? Probabil ca da. Lobby pentru Serban. “A dracu si cu Simirad. Nu-l vrea, domnle, nu-l vrea!”
Movila inca mai are treaba cu SMURD-ul. Sa se schimbe legea ca nu pot trece ambulantele pe rosu. Sa se faca! Oare atat?
La PNL, Relu e ocupat. Cristina “nu e pe felie”, Traian (nu Basescu) e in barca nurorii. Crin zice ca nu a cerut sprijinul lui Relu. Relu “e benevol”. Daca ai sprijinul a 29 de filiale din tara inseamna ca esti castigator? Dar “lista filialelor fidele” se poate “cerne”. De Adomnitei nici nu am mai auzit. Restul liberalilor ieseni?
La PSD, Tudor e printre “instrumente” si apoi la Bucuresti. L-am vazut la TV, intr-o seara plimbandu-se printre bancile parlamentare. Mi-a placut. “E de-al nostru” imi venea sa strig. Stanciu e putin vizibil. Oare de ce? Mai sunt si altii? Au avut acum catva timp o conferinta de presa la sediu pentru a-si prezenta proiectele. Nu am retinut nimic. Parca era ceva legat de revigorarea temelor de campanie: aeroport, CET, izolare termica, sosea de centura. Probabil ca se vor face. In zece ani a spus Mihaela Popa. Atunci se va schimba ceva. Nu stiu daca si proiectele “pentru Iasi”. Sa o credem asadar pe cuvant. De asta. De asta nu am vrut sa fiu parlamentar. Cum sa-mi asum atata responsabilitate? Dar avem timp. E bine sa asteptam. De fapt, privind lucrurile din alt punct de vedere, incep sa-mi placa aceste simbioze: “Ei cu ei, noi cu voi” si “Lucrurile importante au nevoie de timp”. Rezultanta? “Ei cu ei: Lucrurile importante au nevoie de timp!”

Niciun comentariu: