miercuri, 12 august 2009

Feminin vs. Feminitate vs. Feminism
















M-am gandit sa scriu ceva pe blog daca tot am revenit “in urbe”. Cum ultimile saptamani de vacanta mi-au lasat un gust dulceag in minte, imi vine greu sa reiau subiecte “grele” cu ce a mai facut Basescu, ce mai preconizeaza guvernul Boc. Daca e sa fiu onesta pana la capat, nu am citit ziarele de vreo trei zile, nici locale, nici nationale, si nici macar stirile nu le-am mai urmarit. Pana sa pornesc insa motoarele (care ce-i drept cam scartaie), m-am gandit sa fac o incursiune prin toate blogurile de pe newsiasi. E un demers pe care il fac rar, dar cand am timp si chef iau blog dupa blog pana dau finish listei.
Ce mi-a atras atentia: gasesc pe blogul Madalinei Tudose o trimitere catre blogosfera, vezi doamne, feminina. I-auzi! Asadar, repede click pe blogosfera feminina. Dau peste un site plin de ursuleti si maimutoaie. Ma mir ca nu e roz. Niste semne orientale prin el, pe margine. O fi ceva cabala sau, ma-ntelegi, cine stie ce alte giumbuslucuri. Inceputul e promitator...
Titluri de continut de rubrici: “vrabiuta nevrotica”, “conduse de pisici”. I-auzi. Uau, ce profound, ce profound!
Titluri de articole: “Pai, interviu cu Monica”. Imi vine in minte intrebarea lui Mircea Badea: “Cine e Monica?” Un plasat “pai” la inceput e fraza ca sa dea “fibra” si culoare “texturii”. Devenim seriosi, citim cu patos si aflam cu un “pai” suierat pe buze cine e Monica. Eheheeee!
Apoi pompos: “Interviu cu Tara Duveanu”. Ridic dintr-o spranceana. (spun asta pentru ca nu pot sa arat). Si Tara? Cine e Tara? Oficial aflu: zice Nadia B. ca pe Tara Duveanu nu o cheama de fapt Tara Duveanu ci Irina, are 22 de ani si ….isi castiga banii din scris. Eh, ma-ntelegi! Femeia independenta! Ce stiu eu! Da’ cine e Nadia B.? Asta e ca in “Lantul Slabiciunilor”.

Iaca mai jos pe site: “Alergia la mucegai. Remedii”, “Alergia la mucegai. Particularitati”. Apoi, i-auzi: “In pat cu picamerul meu”, “N-am sa ti-o iert niciodata!”, “Of, barbatii!”, “Fata din timpul actului”. Asta din urma parca iese din tiparul celorlalte. Zice Lorena asta. Da’ cine e Lorena?

Isi mai dau cu subsemnatul: Sana ( asta e laptele ala?), Dana, Nina si, inca o data, Nadia B. Fata asta scrie mult. Probabil ca isi urmeaza idealul anuntat mai sus.

Nu pot sa citesc asa ceva si nici nu pot sa dau link spre asa ceva. De fapt m-am uitat printr-un articol si atat. In rest, ma amuza titlurile pline de patima feminina??!! Mi-a pierit pana si solidaritatea de gen. Dar sa facem diferenta intre feminin via asa-zisa “blogosfera feminina” si feminism. N-au nicio treaba una cu alta.
Eh, in fine. Clar insa: nu pot sa promovez asa ceva pe blogul meu nici macar "la misto".

PS: Opiniile de mai sus nu isi propun sa aduca atingere demnitatii umane. Declar ca respect parerea celor din jur si dreptul la opinie, la actiune. In baza principiilor anterior mentionate, mi-am exprimat si eu pozitia fata de cele lecturate.

Niciun comentariu: