duminică, 23 august 2009

TRAIAN Mircea BASESCU




















Acum mai mult timp m-am intrebat pe blog: ce a insemnat episodul Ciorogarla? Cum nu mai cred demult in coincidente, am tot asteptat sa vad cate ceva "asa mai printre randuri" prin presa, televiziuni. Nu prea m-au multumit informatiile gasite si cred ca a fost transpus asa un fel de "val al ignorantei" fata de subiect.
Cateva randuri scrise de Bogdan Tiberiu Iacob (nu stiu cine e) m-au facut parca sa inteleg ca fidelitatea inseamna foarte mult in zilele astea:


"Mircea Băsescu - de la înghețată și pui congelați la achiziții de armament

În presa de ieri a explodat bomba "Mircea Băsescu", mai precis afacerile acestuia cu armament, prin implicarea într-o firmă de profil, alături de nume grele din industria de apărare și de reprezentați ai unor firme americane de prestigiu. Cum a ajuns afaceristul mărunt de odinioară, specializat în înghețată și comerț cu pui, să facă saltul la fregate de război sau alte asemenea produse e greu de înțeles. Un lucru e de netăgăduit, însă: pentru ca Mircea Băsescu să ajungă în această postură, era necesar să nu întîmpine nicio rezistență din partea unor înalți factori de răspundere din armată, ca și din partea serviciilor secrete militare. Adică din partea acelor structuri care și-ar putea pune întrebarea cum ajunge o firmă înființată peste noapte în situația de a face jocuri financiare de miliarde de euro? Ca să schimbi fără să bată la ochi un om numit de Tăriceanu la conducerea Direcției de Informații a Armatei nu e foarte greu, cum s-a întîmplat în cazul generalului Francisc Radici, în debutul anului. Ca să schimbi o droaie de șefi dintr-o dată e, însă, mult mai complicat. E nevoie e un pretext puternic, și ce pretext mai bun putea fi găsit dacă nu misteriosul scandal al furtului de arme de la Ciorogîrla, care a fost îngropat discret, după ce și-a atins scopul?


Scandalul Ciorogîrla a făcut "curățenie" în structurile grele ale armatei
În urma scandalului, despre care acum nu mai suflă nimeni un cuvînt, și-au pierdut capetele șeful Statului major al Forțelor Aeriene, generalul locotenent Constantin Croitoru, șeful Direcției Contrainformații și Siguranță Militară din cadrul MApN, generalul de brigada Ion Ungureanu, şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară de la SMFA, lt. Col.Maricel Popa, precum şi ofiţerul de contrainformaţii de la Brigadă, maiorul George Uţă. A fost eliberat din funcţie şi şeful Resurse la SMFA, generalul de Brigadă Costel Tătaru. De asemenea, a fost eliberat din funcţie şeful Serviciului Poliţie Militară din Statul Major General, colonel Marcu Pleşanu, şeful secţiei Pază şi Securitate în serviciul Poliţiei Militare din SMG, colonel Constantin Pupăză şi şeful Direcţiei Contrainformaţii şi Siguranţă Militară din cadrul SMG, general de brigadă Ion Ungureanu. Toate aceste personaje sunt piese grele ale unui puzzle uriaș de interese, care putea încurcau anumite socoteli de afaceri. Altfel spus, pentru ca afacerile de familie ale diverșilor puternici ai zilei să se nască și să prospere, era imperios necesară "curățarea" prealabilă a terenului de "bolovani". În locul lor, trebuiau instalați oameni de încredere, abia apoi fiind declanșată vînătoarea de contracte de zeci și sute de milioane de euro cu statul."

Niciun comentariu: