miercuri, 26 august 2009

Comisia Udrea














Ma gandeam ca astazi n-am ce sa scriu pe blog. De fapt ar fi subiecte de abordat precum situatia din PD-L Iasi si presupusa demisie a lui Movila, la nivel central sunt multe “faze” (sa zicem) care mai de care mai interesante dincolo de un sfarsit de august marcat de vacante inca.
Unul dintre subiectele care merita, din punctul meu de vedere, atentia este Udrea si comisia Udrea. Am vazut-o acum cateva seri pe respectabila doamna ministru Elena Udrea la emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea vorbind despre “asa-zisele” acuze, spunea dumneaei si unde cele doua doamne se targuiau mai ca la gura cortului despre cum pe nu stiu de contract era trecut cu un zero mai mult decat platise distinsa doamna ministru pentru niste jaluzele, pare-mi-se. Ceva in genul: “dom’le, alea costau 7000 de lei, euro” sau ce or mai fi fost, “da’ nu stiu cum s-a facut ca in hartoagele alea era trecut 70 000”.
Situatia era destul de aprinsa caci Gabi Firea tot insista spunandu-i doamnei ministru ca nu are de ce sa-si faca griji daca se pot justifica cu acte banii, iar doamna Udrea tot insista pe ale ei: “ca e facatura”, ca i se pun bete in roate si tot asa.
Normal ca balciul continua: se face o comisie de ancheta condusa de Ludovic Orban, comisia e inregistrata si “sufla” in presa asa-zise convorbiri interne. Se face o ancheta pentru comisie si pentru informatiile “suflate”. Se incep audierile dupa ce se tot muta sediul lor prin cladirea Parlamentului. Balada micului greier continua cu audiatii. Nu sunt de gasit: unul isi ia concediu cu doua zile inainte de audieri, presedintele de comisie incearca sa ia asa-zisa planificare a concediilor dar nici aia nu e de gasit. Restul audiatiilor nu vin. Mai mult, doamna Udrea urmeaza cursul celorlalti audiati.
Continuarea e pe masura: membrii comisiei sunt atentionati. Pot si vor fi eventual audiati la randul lor. Iar acum vine cireasa de pe tort: Ludovic Orban e trecut in sesizarea Elenei Udrea catre Comisia de Ancheta…..”Ludovic Organ”:

“Sesizarea Elenei Udrea către Comisia de anchetă îl menţionează pe liberalul Ludovic Orban, repetat, cu numele de Ludovic "Organ", motiv pentru care, potrivit relatării lui Nicolae Bănicioiu (PSD), "o doamnă de la cabinetul preşedintelui Camerei" a încercat să retragă documentul pentru a-l corecta.

Vicepreşedintele comisiei Nicolae Bănicioiu i-a informat pe membrii comisiei că, în pauza şedinţei comisiei, "o doamnă de la cabinetul preşedintelui Camerei Deputaţilor" a încercat să sustragă această sesizare a Elenei Udrea pe motiv că vrea să corecteze numele lui Ludovic Orban, care a fost scris greşit.

Bănicioiu a povestit că doamna de la cabinetul preşedintelui Camerei a spus că a fost sunată de la registratură pentru a i se spune despre această greşeală.

"Nu este normal ca orice corespondenţă să treacă pe la cabinetul preşedintelui Camerei şi ca un document să poată fi retras", a spus Bănicioiu.

Ministrul Turismului Elena Udrea a trimis, miercuri, membrilor Comisiei de anchetă în cazul său, o sesizare în care apreciază că orice cercetare în acest cadru al comisiei este improprie, a declarat vicepreşedintele comisiei Nicolae Bănicioiu.”

Conform www.mediafax.ro, 26.08.2009


Nu e MAGNIFIC???!! Cu adevarat, magnific!

Niciun comentariu: