luni, 29 iunie 2009

Analize politice interne













Liderii a 18 organizaţii PSD din Arad au fost demişi


Preşedinţii a 18 organizaţii PSD din judeţul Arad au fost demişi, în urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, în timp ce preşedintele organizaţiei municipale Arad s-a retras din funcţie.

Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, care este şi secretar de stat în Ministerul Muncii, a declarat, duminică, într-o conferinţă, că organizaţiile din 30 de localităţi arădene sunt în proces de reorganizare, iar la 18 dintre ele preşedinţii au fost demişi deja.

Lazăr a afirmat că inclusiv preşedintele organizaţiei municipale Arad, deputatul Ciprian Luca, şi-a anunţat, la o şedinţă a Comitetului Executiv care a avut loc sâmbătă, retragerea din funcţie, fiind nemulţumit de rezultatele obţinute de organizaţia sa.

Marius Lazăr a adăugat că, în aceste condiţii, va prelua şi conducerea organizaţiei municipale, până la alegerile prezidenţiale.

"Noi ne aşteptam să avem în jur la 20 de procente la municipiu, dar nu s-au obţinut decât 16. Doar 4.000 de voturi într-un municipiu cu o populaţie relativ crescută. Prin urmare, voi coordona direct, până la alegerile prezidenţiale, şi această organizaţie", a spus Lazăr.

În ceea ce priveşte demiterile, liderul PSD Arad a spus că motivul este legat de rezultatele slabe înregistrate la alegerile europarlamentare de cele 18 organizaţii şi a adăugat că alte 11, plus cea municipală, sunt în curs de reorganizare.

"Am luat decizia să reorganizăm 30 din organizaţiile locale care au obţinut rezultate total nesatisfăcătoare, însemnând demiterea preşedinţilor organizaţiilor respective, urmând ca până săptămâna viitoare să numim interimari", a declarat Marius Lazăr.

Liderul PSD Arad a mai declarat că partidul va încerca să obţină un plus de imagine pozitivă folosindu-se de directorii de deconcentrate pe care-i are.

"Vor fi furnizori de imagine pozitivă pentru PSD (...), dar vor trebui să dea dovadă de transparenţă şi să se apropie de cetăţeni", a spus Lazăr.

În judeţul Arad, PSD+PC a obţinut un scor electoral de 21,09 la sută, la jumătate faţă de PDL, care a obţinut 40,96 la sută din voturi.

www.mediafax.ro



Conducerile a 22 de organizaţii PDL din judeţul Iaşi au fost dizolvate



Conducerile a 22 de organizaţii PDL din judeţul Iaşi au fost dizolvate, în timp ce în cazul a 11 consilieri locali şi doi viceprimari le-a fost retras sprijinul politic, ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate la alegerile europarlamentare.

Decizia a fost luată, duminică, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Judeţean (BPJ) a PDL Iaşi, membrii acestui for luând în discuţie rezultatele filialei obţinute în cinci din cele şapte colegii rurale de deputaţi din judeţul Iaşi.

"Am decis să luăm măsura dizolvării a 22 de organizaţii locale care au avut sistematic rezultate slabe şi despre care coordonatorii de campanie în colegiile respective ne-au spus că nu s-au implicat şi mobilizat corespunzător. Vom delega oameni puternici din filială care să se ocupe în această vară de reconstrucţia organizaţiilor respective. Până la 1 septembrie, toţi «jucătorii» trebuie să fie în formă maximă", a declarat, duminică, presei Dan Cârlan, preşedintele PDL Iaşi.

Totodată, în cazul a 11 consilieri locali şi a doi viceprimari PDL le-a fost retras sprijinul politic, aceştia urmând să-şi piardă şi funcţiile la nivel local.

"Cei 13 oameni îşi pierd funcţiile, fiind acuzaţi de non-combat în campaniile electorale sau chiar fraternizare cu adversarii noştri politici. Din moment ce nu au vrut să joace corect în echipa noastră, nu avem motive să-i mai ţinem. Unii dintre ei sunt la al doilea sau al treilea mandat de consilier comunal şi singurul lucru care îi interesează este acela de a fi primul pe listă la fiecare patru ani. Dacă se poate să fie şi vicele cuminte al unui primar advers, cu atât sunt mai mulţumiţi", a spus Dan Cârlan.

El a afirmat că analiza PDL Iaşi nu s-a încheiat şi că rezultatele din celelalte colegii din judeţ vor fi discutate într-o şedinţă viitoare.

www.mediafax.ro

Alba: Conducerile a o treime din organizaţiile PNL au fost dizolvate


Delegaţia Permanentă a PNL Alba a dizolvat, sâmbătă, conducerile a o treime din organizaţiile din judeţ şi a retras sprijinul politic mai multor consilieri locali din cauza "slabei activităţi politice" şi a rezultatelor obţinute la alegerile europarlamentare.

Vicepreşedintele PNL Alba Simion Creţu a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei aproape o sută de membri prezenţi la Delegaţia Permanentă au decis dizolvarea conducerilor a 26 de organizaţii din judeţ, iar preşedinţii altor trei organizaţii şi-au depus demisia.

Creţu a spus că şi-au depus mandatul preşedintele delegat al organizaţiei Blaj, Florin Mărginean (fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi fost candidat al PNL pentru Camera Deputaţilor - n.r.), preşedintele PNL Zlatna, Daniel Negrea, fost viceprimar al localităţii, şi conducerea PNL Valea Lungă.

Creţu a precizat că decizia a fost luată în urma unei evaluări făcute de conducerea PNL Alba în întreg judeţul, după alegerile europarlamentare, iar organizaţiile cu rezultate slabe au fost propuse pentru reorganizare.

Potrivit sursei citate, Delegaţia Permanentă a decis să retragă sprijinul politic şi pentru trei consilieri locali, unul din Zlatna şi doi din Blaj, pentru inactivitate politică şi a avertizat, totodată, alţi aleşi liberali.

Simion Creţu a spus că în toate localităţile în care conducerile organizaţiilor PNL au fost dizolvate urmează să fie organizate alegeri sau vor fi desemnate conduceri interimare până după alegerile prezidenţiale.

La alegerile europarlamentare din acest an, PNL Alba a obţinut 14,36 la sută din voturi, un procent puţin sub media obţinută de partid pe ţară.

www.mediafax.ro

Niciun comentariu: