vineri, 22 ianuarie 2010

Primaria Iasi a initiat petitia: "24 Ianuarie - Sărbătoare naţională legală a României"

























Destinatar: Cetatenii Romaniei

Curajul şi voinţa unei naţiuni nu au contat niciodată mai mult ca pe 24 ianuarie 1859. Hotărârea ieşenilor ca Alexandru Ioan Cuza să devină domn, a devenit voinţa unui popor.

Sacrificându-şi capitala, moldovenii au dat românilor o ţară. Au adus bucurie şi speranţă în inimile românilor din Transilvania, Basarabia şi Bucovina aflaţi încă la acea vreme sub stăpânire străină. Alături de fraţii lor munteni au dat românilor un singur domnitor, au dat românilor un nou destin, de popor unitar, care să ia frâiele istoriei în propriile mâini şi să facă mai apoi paşii fireşti spre Independenţă şi spre Marea Unire.

Semnarea acestui manifest vă aduce alături de cei care doresc recunoaşterea publică oficială şi legală a unui adevăr istoric de netăgăduit: România s-a nascut la Iaşi !

De aceea, propunem ca 24 ianuarie sa devina Sărbătoare naţională legală a României !


Voteaza aceasta initiativa aici:

www.petitieonline.ro

Promoveaza initiativa aici:

www.petitieonline.ro

2 comentarii:

Tudor spunea...

Stii ce e ciudat? N-am vazut niciun politician sa adere la aceasta idee. Numai in municipiul Iasi au fostb alesi 7 parlamentari, 5 deputati si 2 senatori. Si cand mi-aduc aminte cum mai mureau de gija Iasului in campanie...

D.T. spunea...

Din punct de vedere cultural, ideea mi se pare buna. E o modalitate de a conferi Iasului dreptul sau istoric, cultural, simbolic. In rest, faptul ca alesii Iasului in administratia centrala nu au aderat inca (sper) spre aceasta idee, probabil ca e din ratiuni strict politice. Dupa cum se observa clasa politica actuala si situtia portidelor din ultima vreme sunt tot mai dusmanoase si mai divizate. Daca esti portocaliu trebuie sa prinzi degetele celor rosii si tot asa. Asta din pacate pe proiecte care ar trebui sa treaca de niste granite de acest tip.