luni, 14 septembrie 2009

De la Tebea, Festivalul Cascavelei, Festivalul Zarzavatului la Zmeura de Aur














Traian Basescu este presedintele unei democratii, ca asa ne place sa ne laudam ca traim intr-o democratie. In calitate de presedinte consider ca presedintele este si trebuie sa fie etalonul statului, al democratiei, implicit. Nu imi mai vine sa spun nimic despre prevederile constitutionale cu "garantul" a, a, a si tot asa.
In ultima vreme insa pe presedintele nostru pare sa-l ia "gura pe dinainte" sau poate ca asta e orizontul in care presedintele sa invarte si asa rezolva "problemele statului".
Nu vad absolut nimic democratic in vorbele presedintelui adresate Monei Pivniceru "ma uit la dumneavoastra ca la Dumnezeu" sau, mai grav, dincolo de asa-zisa ironie a presedintelui, "daca as prezida un proces, sigur v-as condamna". Ce sa mai spun ca presedintele era prezent la adunarea CSM.
Nu vad nimic democratic in vorbele presedintelui "sa nu spui asta", ceva in genu' "iti inchid eu gura" , adresate unui om din multime care il acuza pe etalonul democratiei ca nu stie "sa traiasca romaneste".
Si ca sa se asezoneze totul: cica la Tebea, domnului presedinte i-a vajait pe la urechi o "romaneasca" piatra adunata din "romaneasca" tarana. Un asemenea "eveniment" nu ma duce cu gandul decat la pantoful lui Bush sau la calimara lui Constantinescu.
Ce sa zic, domnule presedinte? Daca e sa comparam cazurile prezidentiale anterior amintite, dupa asemenea peripetii niciunul dintre presedinti nu au mai luat inca un mandat. O fi vreun semn.
Dincolo insa de randurile anterior scrise cu un iz de neliniste democratica, am auzit ca sunteti asteptat la Festivalul Cartofului. Astept sa mai vad o poza draguta prin presa in care degustati zambind cartofi "romanesti".

2 comentarii:

Anonim spunea...

Am avut un soc cind am vazut-o pe nevasta lu Bascula imbracata in tiganca. Stiam de ea ca e o femeie serioasa, care nu pune botu la golaniile lui barbata-su. Am auzit si ca o cam bate cind se imbata, ce sa mai zic de chestiile cu udrea si care or mai fi.
Pina unde se poate cobori nemernicul asta ca sa mai stea la putere? Dupa fetele alea batute in freza si boccii, acu a corupt-o si pe nevasta-sa, sa intre in mizeria asta de politica. Asta strica tot ce atinge.

D.T. spunea...

In presa circula tot felul de zvonuri despre atitudinea lui Basescu si in ceea ce priveste familia si relatia cu "supusii" si nu numai. Nu vreau sa ma pronunt pe asemenea subiecte fara dovezi dar fiecare trage concluzia adecvata in functie de comportamentul uman sau a celui apropiat. Sunt lucruri care sa vad chiar daca nu se spun. Nu as vrea sa intru in comentarii de tip Can-Can sau Click insa din momentul in care un barbat (fie el si presedintele Romaniei sau poate cu atat mai mult) poate spune unei persoane de sex opus "tiganca imputita" nu cred ca este mai mult de comentat. Cat despre felul in care s-a pozitionat si afisat doamna Basescu, cred si eu ca devine condamnabil. De la delicatetea si finetea diplomatica a lui Putin cand acesta i-a spus ca este o prezenta discreta si fina pana la insotirea electorala e o diferenta mare, foarte mare chiar si asta din pacate.
In fine, e un subiect care tine mai mult de sfera privata a vietii cuplului prezidential si asa ar trebui sa ramana. E total lipsit de tact cand limitele sunt insa depasite.
Dar mai mult nu merita a spune pentru a nu pierde din punct de vedere personal limitele impuse de latura modestiei. Restul n-are decat sa gafeze de la sine presedintele.