miercuri, 16 septembrie 2009

De la FMI cetire: “Sa traiti bine!”






















Am citit in Gandul ca Sorin Oprescu isi va anunta candidatura la presedintie la sfarsitul saptamanii viitoare. Pe cand am scris pentru prima oara pe blog ca e posibil ca anuntul sa fie pe 2 septembrie, mai multi jurnalisti si blogeri locali anuntau in articolele lor ca Sorin Oprescu va face anuntul in jurul datei de 20 septembrie.
Trebuie sa recunosc ca siguranta diferitelor persoane care afirmau acest fapt m-a intrigat, eu nestiind de data de 2 septembrie decat asa intr-o maniera prezumtiva. Pun insa pariu in acest moment cu propria perceptie ca data la care Sorin Oprescu isi va anunta candidatura va fi dupa 21 septembrie si mai pun pariu (si stiu sigur ca o sa-l castig) ca se stia demult despre aceasta data, ca a fost clar stabilita si pemeditata.
Analitic acum, cred ca tot dupa aceasta data se vor stabili clar si conditiile sale de candidatura si gradul de independenta.
Apoi fara discursivitate logica in ceea ce spun aici. Mi s-a parut interesanta declaratia lui Oprescu:
"nu mai putem asista impasibili la disoluţia instituţiilor statului" şi la faptul "că românii trebuie să înfrunte dezamăgirea şi deznădejdia, discordia şi haosul, într-un timp în care strângerea curelei a devenit politică de stat".
Prevad insa multe “scene de balcon”.
Ca si concluzie n-o sa ma intreb decat retoric: daca PD-L spune ca a inceput sa rupa protocolul de colaborare cu PSD prin tara, de ce nu il rupe in acest moment (ieri, azi, maine) si la nivel central?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Oprescu nu putea incepe fara solo-ul lui Cozminca, seful lui de campanie.
Smecheria e ca trebuie sa atraga cit mai mult din aparatul PSD, care e foarte bine organizat in teritoriu. Altfel va fi foarte complicat.
Nu va mai dura mult pina cind se anunta Oprescu dar, in primul rind, va trebui ca manevra lui Cozminca sa produca efecte. Interesanta declaratia lui Iliescu. Asta vrea sa ia partidul cu totul.