joi, 9 iulie 2009

Ce se intampla in PD-L Iasi?












Un subiect dat usor la tacere de unele ziare din presa locala e situatia din PD-L Iasi. N-am ca comentez deocamdata mai mult:

Oajdea: "Fenechiu e bun", "Cârlan merge în genunchi la Bucureşti", "Boc habar n-are de autostradă" şi "noi suntem o anexă a PSD" 

"Deputatul PDL Daniel Oajdea lansează acuzaţii grele la adresa superiorilor săi de partid lăudându-l concomitent pe liderul PNL Iaşi: "Fenechiu este un om cu experienţă şi ştie ce spune (în problema aeroportului şi autostrăzii - n.n.) La noi, la Iaşi, nu avem cum şi cu cine să ne implicăm, atît timp cît îl avem la cîrmă pe Dan Cîrlan. În aceste condiţii nu poţi schimba nimic. Dacă Dan Cîrlan se duce în genunchi la Bucureşti, nu avem nici o şansă să aducem ceva bun Iaşului. Am avut cîteva interpelări în Parlament pe aceste proiecte, iar prim-ministrul Boc a dat asigurări că Autostrada Est Vest are termen de finalizare 2014, deoarece acum se află în studiu de prefezabilitate. Eu cred că primul-ministru nici nu cunoaşte acest proiect", declară Oajdea citat de ziarul Evenimentul. 
  Chestionat de noi Oajdea admite că declaraţiile sunt reale in ceea ce-l priveste pe Cirlan si "scoase din context" in privinta lui Fenehciu si Boc. Ca o confirmare, deputatul PDL a continuat şarja la adresa şefului său din filiala locală: "noi la Iaşi suntem o anexă a PSD-ului. E o situaţie în mod normal inacceptabilă dar care durează de mai mult timp. Uitaţi-vă la ce rol au consilierii noştri. Dacă PDL-iştii din Consiliul Local ar fi lăsaţi să acţioneze liber ieşenii ar avea de câştigat". Pus să indice vinovatul pentru această situaţie, Oajdea a explodat: "evident că Dan (Cârlan - n.n.) e principalul vinovat"

preluare de pe www.iasicastiga.ro

Movilă erupe: "Nichita a devenit purtător de cuvânt al PDL, iar filiala este aproape un satelit al PSD"

 "Cel mai apropiat parlamentar PDL de şeful filialei nu mai suportă nici el starea în care a ajuns partidul la Iaşi. Deputatul Petru Movilă a erupt ieri la adresa lui Dan Cârlan: "PDL Iaşi mai are puţin şi ajunge oficial satelit al PSD. Trebuie făcute rapid schimbări la nivelul conducerilor organizaţiilor Işai şi Paşcani. De asemenea, anumiţi membri ai BPJ trebuie înlocuiţi cu alţii mai tineri, care ştiu să ia o decizie politică", a declarat miercuri Movilă. El a insistat apoi pe ideea că portocaliii au devenit o anexă a PSD sub conducerea lui Dan Cârlan: "PD-L ar trebui să dea tonul, nu să joace după tonul dat de PSD"
  Întrebat ce anume îi reproşează şefului oficial al PDL Iaşi, Movilă a dat exemplul Berceanu. "Nu am fost informat oficial, pe linie de partid, că Berceanu va veni sîmbătă la Iaşi. În condiţiile în care nu a fost nici o comunicare procedurală pe linie de partid, iar anunţul că Berceanu va veni la Iaşi a fost făcut de către preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD, consider că primarul Gheorghe Nichita a devenit şi purtătorul de cuvînt al PDL", a spus Petru Movilă."

preluare www.iasicastiga.ro



Niciun comentariu: