marți, 5 octombrie 2010

Politistii, banii si prostia...administrativa



Masura a la Guvernul Boc: politistii care au rate la Banci si nu le mai pot onora din cauza taierii cu 25%, sa discute cu sefii lor care sa ia legatura cu Bancile si care sa gaseasca o solutie pentru a le sterge, eventual diminua, eventual "rade" datoriile agentilor.
O prostie mai mare si mai ilogica nu am auzit. Adica dupa ce Guvernul a luat masurile pe care le-a luat s-a gandit sa dea o pastila de Strepsils pe gatul "politailor". Dar pentru ce Guvernul, prin Ministerul de resort, trebuie sa ia o asemenea decizie? Ce e treaba Ministerului sa taie cheltuielile individuale ale fiecarui politist sau sa le amane, sau sa le diminueze? De ce trebuie sa se implice un actant al spatiului public in spatiul privat individual? Adica daca eu imi cumpar o pereche de sosete cu degete pe care as da, prin absurd, 5 miliarde pe care sa nu pot sa le mai onorez apoi, trebuie sa vina cei de la munca sa-mi plateasca "pe gratis" sosetele? E nevoia mea personala. E tabietul meu.
Asta pe de o parte. Pe de alta parte, taierile de 25% au fost facute si pentru alte categorii de bugetari. Ce se va intampla? Va trebui sa vina Guvernul sa le plateasca ratele la banca? Maine-poimaine, eventual, Guvernul ar trebui sa faca ceva si pentru profesori sau pentru functionarii publici. Sau de ce nu ar avea si alte categorii socio-profesionale asemenea ravendicari?
Apoi daca un politist are un credit de 1 miliard si un altul unul de 25 de milioane, cum ii va scapa Guvernul de rate? Ca printr-un mecanism asemanator principiilor de impozitare progresiva sau proportionala, sau cum?
Mi se pare o totala prostie sa creezi "asistati sociali" si totodata periculos. Oare asta e un fel de "scuza" de-a lui Basescu dupa mitingurile de la Bucuresti si dupa asa zisa "retragere a escortei politienesti prezidentiale partiale"? Ma intreb doar....

Niciun comentariu: