luni, 11 aprilie 2011

Marius Spinu, noul presedinte PD-L Iasi la nivel de municipiu



Nu am urmarit alegerile de la PD-L Iasi. Am vazut ca noul presedinte de la Municipiu a iesit Marius Spinu, avandu-l ca si contracandidat redutabil pe Daniel Oajdea. Scorul a fost strans, dupa cum am citit din presa, ceea ce a generat si scandal.
Dincolo de aceste considerente, Marius Spinu e un politician tanar, cu o ascensiune fulminanta in ultima vreme. Pentru PD-L Iasi va trebui sa fie mana de fier care sa fie capabila sa ii tina pe toti in frau. Va trebui sa fie elementul de unitate. E de vazut cat va realiza acest lucru. Ca politician si-a creat o vizibilitate buna cel putin la nivel national. E unul dintre iesenii PD-L-isti care a fost vazut cel mai des cel putin la Antene. A castigat in tandem cu Oprea colegiul din Tatarasi, cartea fiind atunci castigatoare. E de vazut daca o asemenea carte va mai fi de acelasi nivel pe viitor. Probabil ca un asemenea tandem vor incerca sa mai faca la urmatoarele alegeri locale. Diferenta de context politic acum va fi alta: daca tandemul nu va functiona, pentru Marius Spinu acesta va fi semnul "inceputului sfarsitului". Un lider infrant e greu de crezut ca va rezista in fruntea unei filiale. Va fi interesant de vazut cum se va pozitiona actualul presedinte PD-L fata de opozantii politici la nivel local. Mai e interesant de vazut daca, printr-un anumit tip de traditie, va fi candidatul PD-L Iasi la Primaria Iasi la urmatoarele alegeri. Pentru mine e oarecum neasteptata alegerea sa. Oajdea mi se pare "mai de Bahlui" dar si el s-a mutat mai mult la nivel national, prin natura mandatului sau, si a mai primit si eticheta de "Generatia Oajdea" de la Nastase (in special) si nu numai. Plus iesirile in afara partidului nu demult scurse.
Pana una alta va fi interesant de vazut ce va reprezenta Marius Spinu pentru PD-L Iasi. Cetateanul "obisnuit" asteapta confirmarea mandatului sau sau infirmarea succesului sau.

2 comentarii:

Anonim spunea...

OK!

Stefan CHIRIAC MAKAI spunea...

buna seara! cam tirziu dar...multumesc foarte foarte mult pentru mesajul dumneavoastra deschis despre mine. a fost ca o gura de oxigen in acele zile agitate. tinem legatura! sanatate si succes in tot ce faceti!

stefan chiriac

http://stefanchiriac.blogspot.com/