marți, 9 martie 2010

Pun pariu ca Gheorghe Nichita va ajunge presedinte al CN PSD















150% cred ca Gheorghe Nichita va ajunge presedinte al Consiliului National al PSD.
Ratiunile sunt multiple.
In primul rand, pentru ca votul consiliului mic e de 11-5 cel putin teoretic in acest moment.
Apoi exista in partid un anumit curent anti-Nastase si cel putin din dorinta de a arunca in fata un lider contra lui Nastase poate sa apara pe filiera Vanghelie si ai sai.
Apoi Ponta nu si-a manifestat clar o lipsa de colaborare cu noii vicepresedinti. Asta nu inseamna ca Nastase nu mai ramane mentorul sau si ca nu ii este amenintata pozitia.
Poate sa ma mai apara si acea notiune de "shadow cabinet" din care sa faca parte Nastase, Iliescu, Mitrea si aducerea in fata reflectoarelor a altor oameni politici din teritoriu si renuntarea la functii a celor mentionati.
Exista o sustinere reala a politicienilor din teritoriu mai ales in zona de Nord a Moldovei.
Apoi Gheorghe Nichita nu este politicianul care sa se arunce in fata cu ochii inchisi. Declaratia sa din EVZ o confirma.
Curentul de opinie si de presa creat la nivel local contra candidaturii sale e mai mult de simpla opozitie politica sau de inducere a unei imagini "fals eronate" pentru a da liniste "ex ante" opozantilor si pentru a maximiza ulterior rezultatele pozitive.
Si pentru a certifica cele spuse anterior, alegerile locale din PSD Iasi, ulterioare ca si data celor de joi, vor sublinia si vor stabiliza si mai mult pozitia lui Gheorghe Nichita la nivel local, regional si national asa dupa cum orice "urma" de "suparare" din partea lui Adascalitei sau a lui Catalin Ivan se va evapora.

Niciun comentariu: