joi, 17 mai 2012

Campania locala la Iasi. 2012. Tudor Ciuhodaru. partea a 2 - a

Partea a doua a impresiilor e dedicata lui Tudor Ciuhodaru.

PRO:
- Afisul e simplu, nu are foarte mult text pe el, iar mesajele principale sunt vizibile. Candidatul insista pe numele sau (de aceea acesta e cel mai vizibil din partea de text) si mai putin pe partea mesajului "un medic primar", ceea ce nu e un minus deoarece garderoba sa sustine vizibil  ceea ce se doreste sa se transmita.
- culorile pe afis sunt asortate
- sunt prezente elementele de identificare
- intr-un mod placut, afisul face trimitere si la campania online a candidatului (o campanie destul de bine pusa la punct ca proiect de marketing electoral)

CONTRA:
- afisul foloseste destul de multe culori deschise care nu au vizibilitate foarte buna (de fapt, am vazut ca mai toate partidele au avut tendinta de a-si plasa candidatii pe un fundal alb, ceea ce nu e neaparat un atu pe linia vizibilitatii daca nu este un contrast puternic)
- imaginea candidatului e destul de cosmetizata (in programe de profil, ceea ce parca il rupe de realitate pe acesta desi mereu el a militat pentru ea)
- fotografia aleasa nu e extrem de atractiva. Stetoscopul in urechi e interesant ca mesaj, dar parca deranjeaza cu ceva ca imagine. Nu spun ca trebuie sa avem candidati "frumosi", normal, alegerea nu in functie de asta se face, dar trebuie sa avem imagini placute ochiului. Ori aceasta nu este asa de "lipicioasa"
- plasarea personajului dincolo de "burtiera" (sa-i zicem) alba pe care e scris mesajul, creeaza parca o distanta intre candidat si cel ce sta sa se uite la afis. Poate ar fi fost mai interesant, mai vizibil candidatul daca era plasat peste aceasta, lasand loc si mesajului in geografia afisului
- Mesajul cu SOS este un produs de marketing bun, dar plasarea candidatului doar in sfera medicala (in sensul de a-i creea o identitate buna si concordanta cu realitatea) parca il indeparteaza prea mult de linia administrativa
Simbolurile partidului sunt minime, ceea ce inseamna inca o data in plus ca doar persoana-candidat conteaza, insa  evidentiaza minusul echipei, al sustinerei reale partizane.

Per total est un produs electoral acceptabil, dar parca prea cosmetizat (parca chinuit sa fie cosmetizat, fortat sa fie marchetizat).


Niciun comentariu: