vineri, 6 aprilie 2012

S-a politizat Mihai Razvan Ungureanu

Am mai spus-o intr-o postare anterioara ca il stimez pe Mihai Razvan Ungureanu. Cu toate acestea, premierul-tehnocrat a devenit om politic. In momentul in care i-a transmis lui Ponta sa mearga la scoala, atacul a fost pur politic. S pare ca premierul se contrazice.

Dincolo de aceste aspecte, totusi cateva intrebari se pun:

1. De ce este atat de vehement canalizat Razvan Ungureanu pe Victor Ponta? Aici, ori Ponta este un candidat-lider al opozitiei redutbil, ori este mai usor de atacat, ori se doreste prihanirea lui pentru a "face cu ochiul" liberalilor.

2. De ce Razvan-Ungureanu nu il ataca la fel pe Antonescu? Interesul de a face posibile aliante dintre PD-L si PNL pare a sta inca in picioare, desi nimeni nu cred ca isi doreste sa revina la Alianta D.A.

3. Care este rolul real al lui Ungureanu in viitor pe scena politica? Ar putea fi alternativa relativ viabila (si singura) pentru presedintie a PD-L-ului? E posibil. Ori asa, atacurile politice trebuie facute la acelasi nivel politic.

4. De ce adopta Ungureanu pozitia unui lider de tipul "hard" daca pana acum a mers mai mult pe pozitia intelectualului tehnocrat? Se doreste sa fie el un fel de om politic care frizeaza intre intelectualul credibil si tehnocratul redutabil, dar care se simte sifonat de pozitia sa care nu-l plaseaza in galeria oamenilor politici cu experienta.

Toate sunt posibile. E de vazut ce va fi Ungureanu in raport cu politica interna si cu evolutia sa in raport cu PD-L-ului.

Niciun comentariu: