sâmbătă, 18 septembrie 2010

10 motive pentru care Gheorghe Nichita va candida la PMI in 2012



1. Este primar in functie ceea ce-l avantajeaza: plus de vizibilitate publica, realizari anterioare pe care le poate pune pe un proiect de campanie (legile de marketing spun asta: esti in functie, esti avantajat chiar daca asta inseamna si un plus de critica).
2. In Iasi, PSD-ul este in ascensiune in raport cu PD-L-ul (prin raportare la rezultatele ultimelor alegeri) si nu ma refer aici la judet.
3. PD-L Iasi nu are contracandidat real pentru aceasta functie la Iasi fiind in constructie de identitate si de lideri in aceasta perioada (de vazut ce va realiza in urmatorii doi ani).
4. Toate “fraiele” lui Gheorghe Nichita sunt in oras nu in afara lui: institutii subordonate Primariei aducatoare de voturi si alte cunostinte iesene din Partid.
5. Posibila schimbare a legii electorale, cu un singur tur si pentru primar va avantaja logica sa electorala, evitand un posibil tur doi unde se pot creea posibile aliante post electorale.
6. Alianta cu PNL-ul a functionat mereu in CL la Iasi si nu numai.
7. Plecarea la CJ ar insemna pierderea sustinerii “directorilor” pentru Gheorghe Nichita carora ar trebui sa le asigure alte functii posibil disponibile in raport cu o strategie a unui alt candidat-castigator in Primarie pe termen mediu sau lung.
8. PSD Iasi nu-si permite logica de a pierde eventual si CJ-ul si Primaria atat timp cat siguranta exista cel putin pentru una dintre ele.
9. Constantin Simirad ar putea fi un contracandidat puternic la CJ pentru Gheorghe Nichita.
10. O astfel de “mutare” inseamna o rocada prea mare pe functii pe care orice presedinte de filiala de partid nu si-o poate permite intr-un mod “pasnic” si “clasic”.

5 comentarii:

Paul spunea...

Aş adăuga eu:
-imposibilitatea coalizării PD-PNL împotriva candidatului PSD
-necesitatea PSD-ului de a-l folosi pe GN ca vector de imagine şi influenţă în vederea legislativelor şi prezidenţialelor
-inexistenţa unei mase critice de cetăţeni cu drept de vot care să fie motivaţi să se prezinte la vot pentru a-l sancţiona pe GN şi a legitima un candidat anti-GN.
-alegătorii văd că Băsescu şi PD sunt în scădere şi se vor îndrepta către cel mai puternic partid de opoziţie
-complicităţile unor lideri PD şi PNL din Iaşi, care-l favorizează pe GN

D.T. spunea...

Asa ieseau mai mult de 10. Si stii ca 10 e o cifra fatidica. Ca 7 sau 3 ;)

Iulian Micu spunea...

"Nichita la CJ" a fost de la inceput o fumigena. Felicitari pt claritatea demonstratiei.

D.T. spunea...

cand am scris randurile de mai sus stiam ca e o fumigena. N-am inteles insa (sa zicem....) de ce "era necesar" sa "fie convinsi" unii ca n-ar fi asa si de ce isi dadeau unii "silinta" sa creeze asemenea discursuri. Asa sunt eu, e nevoie " sa ma conving pe propria-mi piele" de unele discursuri si de unele "fumigene"...de reactii....

D.T. spunea...

Si inca ceva: am vazut ca "preavestitul si vechiul Gogu" mi-a catalogat blogul ca fiind PSD-ist. Ceea ce postez aici e ceea ce cred politic, de principiu. Apoi am lucrat cu multi oameni de la PSD Iasi foarte capabili. Am mai lucrat si cu oameni la fel de capabili din PNL si din PD-L, pe aspecte mai mult sau mai putin politice. Cunosc oameni deosebiti din toate cele trei mari partide la Iasi. Si chiar si din UNPR.