joi, 19 mai 2011

Watergate-ul Iesean

Mi se pare total amuzanta "faza" de la CJ. Parca e o poveste pentru "prosti". Acum, ca adunatura ziaristilor in birourile celor doi vici si ceea ce s-a petrecut acolo e un scenariu, toata lumea cred ca poate fi constienta de asta. Noroc ca n-au atributii cei doi si au timp sa se uite pe pereti ca altfel nu s-ar fi descoperit nimic. Parca ar fi in cazul simularii directorului FMI-ului. O gramada de lucruri, ca si acolo, se bat cap in cap. E clar ca dispozitivele fusesera depistate in avans. Intrebarea este cum? Cateva scenarii:

1. Ori a fost o "scurgere" de la DNA, care si-a revendicat "lucratura" si atunci se pune intrebarea ce face si ce fel de institutie este DNA Iasi?

2. Cei doi au aflat din "alte surse". Fac o presupozitie. Cred ca orice demnitar al Romaniei sec. XXI "isi fileaza" angajatii, contracandidatii, colegii de partid, posibilii dusmani de familie, de afaceri sau mai stiu eu pe cine. Cei doi aveau atunci astfel de informatii. Apoi sunt si firme private care fac asta.

3. "Ustensilele" au fost lasate acolo de DNA tocmai pentru a fi gasite. Se apropie alegerile si miza este uriasa. Un scandal local, cu tenta nationala da foarte bine acum si de acum incolo. Reapar "dusmanii poporului". S-a vazut ca si la Arges (daca nu gresesc) au aparut probleme cu DNA-ul si institutiile locale suspectate de acte de coruptie.

4. Exista suspiciuni reale din partea DNA la adresa celor doi si atunci s-au "plantat" acolo (si nu numai acolo cred)"materialele" pentru ca cei doi "sa fie prinsi in fapt". Oricum, in acest caz, si nu numai acordul sefului institutiei era necesar, lucru negat pana acum de Constantin Simirad.

Nu stiu spre care sa tind. Cred ca spre varianta 3 de explicatie. Mi-e total greu sa cred ca SRI-ul romanesc s-ar "face in asa masura de rahat" cu asemenea "ustensile" de pe vremea bunicului. Astazi tehnologiile sunt mult mai avansate decat niste "vrajeli" de camere cu fir (culmea...) sau microfoane plantate in parchet. Sa fim seriosi.
Oricum, nu cred ca se va intampla nimic serios cu cei doi, dar e de vazut.

Niciun comentariu: