miercuri, 24 februarie 2010

Despre PSD si despre alegerile din PSD


















Victor Ponta este noul presedinte al PSD. O alegere noua a PSD-ului care va trebui sa demonstreze in timp daca va fi si la nivelul asteptarilor.
N-as vrea sa ma pronunt din start pro sau contra noului presedinte. Actul demonstratiei va confirma sau va infirma cele spuse anterior. Cert e ca nu m-am asteptat la aceasta candidatura dupa cum nu m-am asteptat ca Mircea Geoana sa piarda. Am mai spus-o pe blog ca nu-mi plac discriminarile pe baza varstei nici ascendente, nici descendente.
Ceea ce va urma insa in PSD va insemna foarte mult in raport cu alegerile care urmeaza sa vina, cu pozitionarea partidului pe scena politica.
E devazut cum se va pozitiona Ponta fata de PD-L, cum se va pozitiona fata de PNL sau care vor fi raporturile cu PC-ul pe viitor. Cel putin cu PC-ul cred ca relatiile vor continua in aceleasi matci sau poate mai mult.
Va mai conta apoi felul in care Ponta va sti sa-si apropie liderii regionali ai partidului, cum va sti sa creeze o echipa, echipa care ii va fi indispensabila pe viitor.
Aici, sper sa dea dovada de maximul de maturitate pentru a oferi partidului linia de stanga care il defineste sau care ar trebui sa-l defineasca pana in maduva oaselor.
E un moment de cotitura pentru PSD si astept sa vad evolutii viitoare spectaculoase pentru ochiul extern, le prevad chiar fie ca este vorba despre dimensiunea politica, administrativ-guvernamentala sau sociala.
Dupa spectaculozitatea Congresului prevad evolutii similare si in partid pe intreaga linie ierarhica si in exteriorul sau.

Niciun comentariu: